Terrasses de la Chaudière redesign approved by NCC

The National Capital Commission has approved a site concept to redesign the Terrasses de la Chaudière office complex, aiming to improve public use of the space and create a more healthy workplace.

Plan aims to improve public use of office complex space

The National Capital Commission has been working with Public Services and Procurement Canada to modernize the Terrasses de la Chaudière complex. (National Capital Commission)

The National Capital Commission has approved a proposed redesign of the Terrasses de la Chaudière office complex in Gatineau.

The NCC studied three options for the project, which it says will improve the pedestrian experience, create a more healthy workplace and improve exterior illumination at the complex.

Ultimately, the NCC's board of directors approved the Landscape Solution option.

The NCC's Board of Directors selected the Landscape Solution option as part of its work to modernize the Terrasses de la Chaudière complex. (National Capital Commission)

The NCC says the plan will open up the complex's inner courtyard — which is currently closed — in order to encourage public use of the space.

The National Capital Commission has been working with Public Services and Procurement Canada to revamp the exterior of the office complex, where more than 6,000 public servants work.

The redesign project aims to improve the pedestrian experience, create a more healthy workplace and improve exterior illumination. (National Capital Commission)

Last October, the federal government awarded a $3.9-million contract to the Provencher Roy-NORR consortium to design and manage the recladding of the complex.

Built in 1978, the 30-floor complex serves as headquarters for Indigenous and Northern Affairs Canada, Canadian Heritage, the Canadian Transportation Agency and the Canadian Radio-television and Telecommunications Commission (CRTC).